Notesbar lagrar din anteckning på de platser som beskrivs nedan. När
iCloud-synk är aktiv skickar appen den aktuella anteckningen och revisionsmetadata till
Apples CloudKit-tjänst. Notesbar innehåller ingen annonsering, analys eller spårning.
Senast uppdaterad 20 augusti 2026
Vad samlar appen in?
Notesbar har inget separat Notesbar-konto, ingen annonsering, ingen analys och ingen
spårning. Appen samlar inte in användningsuppgifter. iCloud-synken använder det Apple-konto
som redan är konfigurerat på enheten; anteckningsdata som skickas till Apple CloudKit beskrivs
nedan.
Vad som lagras på din enhet
Den aktuella anteckningen i RTF-format, revisionsmetadata, synkstatus och lokala
återställningskopior. Återställningsdata kan innehålla den närmast föregående versionen,
återkommande historikkopior, dagliga kopior och versioner som bevarats vid en synkkonflikt.
Dina val av textstorlek och utseende, verktygsfältets placering och inställningen för att öppna
appen vid inloggning stannar på enheten. En slumpmässig enhetsidentifierare lagras lokalt och
ingår också i revisionsmetadata som skickas till CloudKit, så att Notesbar kan skilja versioner
som skapats på olika enheter åt.
iCloud-synkronisering via CloudKit
När iCloud-synk är aktiv skickar Notesbar den aktuella anteckningen och dess
revisionsmetadata till Apples CloudKit-tjänst och lagrar dem i appens privata databas som hör
till ditt Apple-konto. Det gör att anteckningen kan synkroniseras mellan dina enheter.
CloudKit är inte iCloud Drive. Aktuella Notesbar-versioner skapar eller uppdaterar ingen
synlig mapp eller anteckningsfil i iCloud Drive. Vid en engångsmigrering kan Notesbar läsa en
äldre anteckning som skapades i iCloud Drive av en tidigare version; den ursprungliga filen
lämnas oförändrad. CloudKit-uppgifterna hanteras genom ditt Apple-konto och Apples tjänst,
villkor och integritetspolicy.
Om du väljer att endast behålla anteckningen på enheten skickar Notesbar den inte till
CloudKit så länge det läget är aktivt. Synkningen startar igen först när du väljer
Resume iCloud Sync / Återuppta iCloud-synk.
Om du är offline, utloggad, förhindrad att använda iCloud eller saknar iCloud-utrymme
fortsätter Notesbar att använda sin verifierade lokala kopia och försöker igen när det går.
Om Apple-kontot ändras eller molnkopian tas bort pausas synkningen till iCloud tills du gör ett
uttryckligt val i Inställningar.
Filer du importerar
När du väljer Importera läser Notesbar RTF-filen du väljer och sparar innehållet som den
aktuella anteckningen. Den valda originalfilen ändras inte. Anteckningens innehåll kan därefter
synkas via CloudKit på samma sätt som text du skriver i Notesbar.
Kopior du exporterar
När du exporterar återställningsversioner skriver Notesbar kopior till den plats i Filer eller
det delningsmål du väljer. De exporterade kopiorna lagras och hanteras därefter av den platsen,
fristående från Notesbars lokala lagring och CloudKit-synk.
Lagring av återställningsversioner
Lokala återställningsfiler roteras automatiskt. Notesbar begränsar antalet konfliktkopior
och rensar äldre historik enligt en sammanlagd storleksgräns, samtidigt som den aktuella
anteckningen och den senaste säkerhetskopian skyddas. Rensa versionshistorik tar bort äldre
historik och konfliktkopior men behåller den senaste automatiska säkerhetskopian.
Systemsäkerhetskopior
Apples enhetssäkerhetskopiering eller en säkerhetskopia på en dator kan innehålla Notesbars
lokala appdata, däribland enhetsbaserade anteckningar och återställningskopior. Dessa
säkerhetskopior styrs separat via ditt Apple-konto, enheten eller datorn. Att radera Notesbar
eller appens CloudKit-data tar inte nödvändigtvis bort kopior som redan finns i en
systemsäkerhetskopia.
Radera data
Om Notesbar tas bort kan den aktuella lokala anteckningen och alla lokala
återställningskopior försvinna. Att ta bort appen innebär inte i sig att CloudKit-kopian
garanterat tas bort.
Om du tömmer redigeraren medan du är inloggad på iCloud ersätts det aktuella
anteckningsinnehållet i CloudKit med en tom anteckning när Notesbar visar Up to Date /
Uppdaterad. Det raderar inte CloudKit-posten, revisionsmetadata eller lokalt bevarade
återställningsversioner.
Om du vill radera all Notesbar-data som lagras av CloudKit använder du kontrollerna för
iCloud-lagring och appdata som finns för ditt Apple-konto. Det raderar inte automatiskt kopior
som finns kvar lokalt på en enhet eller på en exportplats.
Om en äldre Notesbar-version skapade en äldre anteckningsfil i iCloud Drive raderar du den
filen separat i iCloud Drive när du har kontrollerat att den inte längre behövs. Kontrollerna
för CloudKit-data tar inte bort den äldre filen.
Support via e-post
Om du väljer att skicka e-post till support används adressen och informationen du själv tar
med för att besvara frågan. Notesbar bifogar eller skickar inte automatiskt din anteckning
eller återställningsfiler. Bifoga dem inte i en supportfråga.
Barn
Appen riktar sig inte till barn. Den innehåller ingen annonsering, analys, spårning eller
profilering.
Ändringar
Ändras policyn ändras datumet ovan med den. Frågor går till
info@jos.se.